пятница, 21 июня 2013 г.

Підготовка до ЗНО 2016 з англійської мови



Ця стаття створена людиною, яка ПЕРША відгукнулась на моє прохання, за що я їй дуже вдячний. Сподіваюсь, це стане поштовхом для написання статей і для інших людей. Автору буде дуже приємно почути від вас позитивні комментарії)

За весь час проведення ЗНО в Україні, установилися досить сталі стереотипи щодо складності завдань з того чи іншого предмету. І, як не дивно, одним з найскладніших іспитів вважають англійську мову. Дійсно, завдання до цього предмету складаються відповідно до профільного рівню, а не до академічного, у чому й полягає головна відмінність. Але це не означає, що набрати високий бал на ЗНО з англійської неможливо. Треба лише звернути увагу на такі правила, які я сама визначила для себе під час підготовки до ЗНО 2013:

  1. Чим раніше почав підготовку, тим кращий результат. Я рекомендувала б почати свою підготовку з літа перед 11 класом.
  2. Розгляньте типові завдання.  Ви маєте повністю зрозуміти суть завдань ЗНО, яких вмінь і навичок не вистачає саме вам при виконанні different types of tasks.
  3. Вивчайте часові форми. Старайтеся зрозуміти логіку побудови речень, і саме зрозуміти, а не заучувати правила напам’ять. Навіть якщо вашому мозку не підвладно зрозуміти деякі хитрі речі будови англійської мови, не лякайтесь, для цього є 4 правило.
  4. Паралельно з вивченням часових форм – уважно читайте англійські тексти  і знаходьте в них правила, які ви нещодавно вивчили.  Знаходьте приклади, розглядайте їх, вивчайте. Повірте, якщо кожного дня розглядати таким чином хоча б один текст (на 200-300 слів), ви почнете: по-перше, легше і швидше розуміти тексти; по-друге, вам буде легше писати твори чи листи.
  5. Вчіть слова. Найоптимальніша і найуспішніша формула – 10 слів( між ними мають бути phrasal verbs and idioms) на день.  Якщо ви не можете ефективно запам’ятовувати по 10 слів, почніть з 5 –ти. Я особисто для найкращого запам’ятовування робила так: ранком під час сніданку переглядала слова і з ними вигадувала  власні речення, повторяла обідом і закріплювала вечором. І так кожного дня, а вкінці тижня знов повторяла всі вивчені слова (виходило  десь 70)
  6. Пишіть твори. Пишіть багато творів. Використовуйте в них вивчені слова, старайтеся запхати в них якнайбільше нових слів, але таким чином, щоб це не виглядало лишнім. Добре було б писати 4-5 творів на тиждень і давати їх на перевірку вчителю (або репетитору). Опрацьовуйте свої помилки і  намагайтеся не допускати їх знову.
  7. Skype,  фільми, музика. Ці три речі допоможуть вам зробити цікавішим вивчення мови і отримувати від цього задоволення. Знайдіть собі друга-іноземця, переписуйтеся з ним і згодом переходіть до розмов. Дивіться ваші улюблені фільми без перекладу, використовуючи субтитри(дуже великий ресурс таких фільмів має всім відомий сайт для вивчення англійської – Lingualeo). Слухайте і співайте пісні улюблених іноземних виконавців( Тут так само може допомогти  Lingualeo, або Вконтакті, де ви можете переглянути текст любої пісні)
  8. І найголовніше – ваше особисте бажання вчитися, цілеспрямованість і спроможність йти до своєї мети. Якщо вас змушують вчити англійську, а ви не хочете – не вчіть і нікого не слухайте. Бо якщо немає бажання – то успішного результату не буде. Вчіть те, що любите самі, і намагайтеся застосовувати свої знання на практиці. Бо якщо їх неможливо застосувати, то навіщо вони взагалі??
Якщо ви будете притримуватися моїх порад, то високий бал на ЗНО отримаєте легко.  От я почала нормально вчити англійську  тільки за рік до тестування(літом перед початком одинадцятого класу). До того я не могла нормально зрозуміти навіть тексти зі шкільних книжок. Тут мені дуже сильно допоміг репетитор, і звичайно я сама. І в результаті я чекаю на результат тестування біля 187-190 балів. 

Бажаю вам високих результатів! =)

Автор Юлія Довбак




Поділись з друзями у соціальних мережах:





3 комментария:

  1. Поради гарні, але для того щоб їх виконувати, слід, напевно увесь вільний час витрачати на вивчення лише англійської. а як же інші предмети, домашні завдання у школі, відпочинок?

    ОтветитьУдалить
  2. Умные родители ведут к репетитору с 5-6 лет, а не за год до ЗНО, за год овладеть уровнем В2 невозможно при всём желании, к тому же старшеклассники очень загружены лишней информацией и выполнением домашних заданий по другим предметам

    ОтветитьУдалить